Over Els

Hallo, ik ben Els Vandingenen, oudercoach, therapeute, inspirator, leerkracht, danseres (in mijn vrije tijd), happily married en mama van twee geweldige bengels. Heb ik het perfecte leven, het perfecte gezinnetje en de perfecte kinderen? Tuurlijk niet, en dat is helemaal niet erg. Kinderen komen niet met een standaard handleiding. Opvoeden is een boeiend proces met ups-and-downs.

Opvoeding fase 1 | de softe aanpak

Bij de geboorte van mijn kinderen geloofde ik heel erg in een softe aanpak waarbij liefde en verbinding centraal staan. Ik gaf alles, plooide me dubbel voor de kinderen en ik cijferde mezelf (en mijn partner) volledig weg. Om de goede vrede te bewaren, verlegde ik steeds weer mijn eigen grenzen. Tot ik me leeg en uitgeput voelde. 

Opvoeding fase 2 | het aha-moment

In mijn zoektocht naar oplossingen, stootte ik op het opvoedingsmodel ‘Nieuwe Autoriteit’. Ik volgde de opleiding aan de VUB en had het geluk om intensief samen te werken met Haim Omer, de grondlegger van dit gedachtegoed. We verdiepten ons in de problematiek van de parentale burn-out, die vaak voorkomt bij ouders die zichzelf verliezen in de opvoeding van hun kinderen.

Opvoeding fase 3 | Nieuwe Autoriteit

Nieuwe Autoriteit is niet gebaseerd op macht, wel op kracht. Hoe krachtiger je in je schoenen staat, hoe meer verbinding en plezier er zal zijn met jezelf, je partner én je kinderen. Liefdevol opvoeden maar met grenzen. Veiligheid creëren maar ook loslaten. En het werkte! Ik vond opnieuw MIJN kracht, mijn energie en ook mijn plaats in het gezin als liefdevolle moeder en partner. 

Opvoeding fase 4 | YAY voor het ouderschap, want opvoeden kan echt plezant zijn! Als oudercoach en therapeute is het nu mijn missie om jonge ouders te ondersteunen in hun opvoeding. Ik ontwikkelde een eigen YAY-model dat theoretisch onderbouwd is en getoetst is aan de praktijk. Via coaching, masterclasses, lezingen en een boek (coming soon!) deel ik graag mijn knowhow. Geen zweverige sessies, wel een no-nonsensaanpak die gericht is op actie waardoor je verbazend snel resultaten boekt. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x