Boek

YAY voor het ouderschap... want opvoeden kan echt plezant zijn!

Het is de titel van mijn nieuw boek over opvoeding (lancering 2022), vol theoretische inzichten en gestoffeerd met voorbeelden uit de praktijk. Ideaal voor jonge ouders én toekomstige mama’s en papa’s die zich goed willen voorbereiden op het ouderschap. 

Achterflap boek

Als ouder doe je zo ontzettend hard je best. Je wil enkel het allerbeste voor je kind en doet er echt alles aan opdat hij of zij het goed heeft. Je doet alles wat je kan… En toch verloopt het niet altijd helemaal zoals je wil.

Je kind wil niet meewerken, heeft een ijzeren wil en doet alles om zijn of haar zin te krijgen. Hij of zij gaat steeds weer in onderhandeling voor het minste, …  Als ouder word je geconfronteerd met kleine en grote problemen. 

Maar hoe reageer je daarop? In de hoek zetten, zomaar straffen, bedreigen, vernederen en bang maken zijn niet het antwoord. Deze trucjes berokkenen meer schade dan ze goed doen. Maar hoe dan wel? 

Hoe slaag je er als ouder in om je kind te begrenzen zonder te vervallen in allerlei machtsmiddelen? Hoe kom je tot een fijne samenwerking zonder die te moeten afdwingen? Hoe ga je van controleren en manipuleren naar beschermen en begeleiden als ouder? Hoe creëer je een warm en tegelijk heel veilig nest voor je kind? Hoe kan er sprake zijn van niet-aflatende liefde en toch ruimte voor duidelijke regels en afspraken? 

YAY voor het ouderschap....  

Coming soon!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x