Lezingen

Lezingen rond opvoeding

Nieuwe Autoriteit, gedragsproblemen bij peuters en kleuters, straffen of belonen, liefdevol grenzen stellen in de opvoeding, … Interessante en boeiende thema’s voor ouders met jonge kinderen én toekomstige mama’s en papa’s die zich goed willen voorbereiden op het ouderschap. Tijdens de lezingen worden concrete tips aangereikt om op een krachtige en tegelijk respectvolle manier je kind te begeleiding op zijn of haar weg. 

Heb je interesse in een lezing rond verbindend opvoeden?

Els Vandingenen is oudercoach en specialiseerde zich in het vereenzelvigen van grenzen stellen en onvoorwaardelijke liefde. Ze is getrouwd en zelf moeder van twee jonge kinderen. Haar expertise is gebaseerd op sterke theoretische modellen, gecombineerd met eigen ervaringen en die van de vele ouders die ze reeds begeleidde in haar praktijk. Els heeft een eigen YSY-methode ontwikkeld.

YAY-methode staat voor verbindend ouderschap

Y staat voor Yin; de vrouwelijke energie, het warme nest, de rust 

 A staat voor And; het ene kan  niet zonder het andere 

 Y staat voor Yang; de mannelijke energie, duidelijkheid, stellen van grenzen

“Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat jij als mama of papa weer voluit kan genieten van het ouderschap. Door jou opnieuw in je kracht te zetten, gaat jouw kind zich veilig en geborgen voelen. Hét fundament voor een rustige en respectvolle opvoeding.”

Een lezing bijwonen?

De volgende lezing gaat door op 30 maart. Er zijn nog plaatsen voor het webinar 'Liefdevol begrenzen; zeker! Maar hoe?'

Ben je op zoek naar meer rust, verbinding en plezier in het gezin? Vind je het belangrijk dat je kind zich gezien, gehoord en geliefd voelt zoals hij of zij is? Ben je er tegelijkertijd van overtuigd dat het belangrijk is om voldoende houvast te bieden? Wil je graag zowel een warm nest als een veilige haven creëren voor je kind? Wil je graag een houvast bieden die geen onrecht doet aan de onvoorwaardelijke liefde voor je kind? Wil je ongepast of dwingend gedrag begrenzen zonder te vervallen in trucjes die zijn gebaseerd op macht (bedreigen, roepen, bang maken, omkopen, zomaar straffen en belonen, …)? Wil je graag weten hoe je als ouder de innigste verbinding kan creëren door meer jezelf te zijn als ouder? Ben je benieuwd hoe ‘liefdevol begrenzen’ precies mogelijk is? Heb je graag concrete tools om aan de slag te gaan?

Dan is de YAY-methode is iets voor jou. Deze methode staat voor de bijzondere combinatie van Yin (warmte, liefde en zachtheid) met Yang (grenzen en houvast). Waar schijnbaar twee tegengestelden elkaar ontmoeten, vinden we the best of both worlds . In dit redelijke midden is er alle ruimte voor rust, verbinding en plezier. Want zoals de nacht niet zonder de dag kan, rust niet zonder een beetje drukte, koud niet zonder warm, kan liefde niet zonder grenzen en omgekeerd!Een lezing rond opvoeding organiseren? Start hier!

Alle lezingen rond opvoeding worden georganiseerd op aanvraag. Na een intakegesprek met de organisator wordt het kernthema bepaald dat afgestemd wordt op het doelpubliek. Deze keynotes zijn geschikt voor grote en kleine groepen.

Prijs: op aanvraag

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x